Mr Pieter van der Kruijs

strafrechtadvocaat
 
 

Contactgegevens


Petterlaarseweg 587

5216 BN  ‘s-Hertogenbosch


Telefoon: 06 - 53 29 13 86


info@advocaatvanderkruijs.nl

 
 

Ik ben in 1974 strafrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen. Ik ben in het strafrecht gebleven en sinds 1976 als advocaat. In ieder geval in het zuiden ben ik zo’n beetje de oudste strafrechtadvocaat. Ik geef veel cursus over strafrechtelijke onderwerpen en schrijf er veel over. Ik doe dat ook om mijn vak goed bij te houden en m’n mening opschrijven houdt scherp.


Met zoveel jaar ervaring denk ik te kunnen zeggen dat ik zo’n beetje weet hoe de hazen lopen. Maar, eerlijk gezegd, leer ik nog steeds veel bij. Toen ik begon was strafrecht nauwelijks ’n specialisatie. Nu zijn er behoorlijk wat goede strafrechtadvocaten, ook in Den Bosch. Als u met strafrecht in aanraking komt –en dat gebeurt veel gemakkelijker dan vroeger- dan adviseer ik u een advocaat te kiezen die daarvan zijn of haar specialisatie heeft gemaakt, bij voorkeur dus iemand die lid is van de Nederlandse Vereniging vanStrafrechtadvocaten(NVSA). Dit geeft enige kwaliteitsgarantie. Ik heb er vele jaren in het bestuur gezeten en tot voor kort, april 2011, enkele jaren als voorzitter.


Mijn belangrijkste beweegreden is dat bepaalde groepen gemakkelijker met politie en justitie in aanraking komen dan andere. Die bepaalde groepen behoren doorgaans tot dat deel van de bevolking die een kleiner stukje geniet van de grote welvaartskoek. Ik sta met name mensen bij uit die groepen. Misschien omdat ik zelf ook in Den Bosch in een achterstandswijk ben geboren en getogen, ’n wijk die op het ogenblik (aug/sept 2011) wordt afgebroken.

 

boeventeken: vrijgelaten

Welkom